e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Τα εόρτια της Πρωτοχρονιάς 2024 στην Καθέδρα της Ουκρανικής Εκκλησίας [video-photos]

Ανήμερα της Εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας, 1 Ιανουαρίου 2024, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στον Καθεδρικό Ναό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, τον χρυσότρουλο καθεδρικό του Αγίου Μιχαήλ.

Με τον επικεφαλής της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συλλειτούργησαν ο ηγούμενος της Μονής, Αρχιεπίσκοπος Vyshgorod κ. Αγαπητός, ο Επίσκοπος Vasylkiv Εφραίμ, οι αδελφοί της μονής και προσκεκλημένοι κληρικοί.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μακαριώτατος Επίσκοπος εκφώνησε το κήρυγμα προσθέτοντας ειδική  δέηση  στον Κύριο για την επαπειλούμενη Πατρίδα.ι.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ακούστηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση, τον λαό και για την ανάπαυση των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της πατρίδας και των πολιτών που πέθαναν κατά την διάρκεια του πολέμου.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)






























Δεν υπάρχουν σχόλια: