e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Ιδού καιρός μετάνοιας

Επίκαιρο σχόλιο του π. Ιωάννη Ρένεση

Μέσα στη ψυχοσωματική φθορά που επιφέρει ο χρόνος και εν τέλει της πνευματικής ραθυμίας, η Αγία Εκκλησία μας, με το σωτηριώδες έργο της και ως μάνα στοργική που είναι, μας εισάγει στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Περίοδος πνευματικής, ψυχικής και σωματικής προετοιμασίας. Ο χριστιανός καλείται, μέσα από την πνευματική και σωματική άσκηση, να αποβάλει κάθε πάθος, κάθε κακία, κάθε πονηρία και κάθε λογισμό, να κάνει την αυτοκριτική του, να μετανοήσει και να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Με πίστη, με αγάπη, με μετάνοια, με προσευχή, με ελεημοσύνη και με την εξομολόγηση, ας ακολουθήσουμε το Χριστό στο Γολγοθά στην Ανάσταση και στη ζωή...

«Ιδού νυν καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού νυν ημέρα σωτηρίας», όπως ακούγεται στην κατανυκτική ακολουθία του Εσπερινού. Τώρα, λοιπόν, είναι καιρός ευπρόσδεκτος εις τον Θεό, καιρός σωτηρίας και καιρός μετάνοιας.

Εύχομαι καλή, ευλογημένη και καρποφόρα Σαρακοστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: