e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Νιχώρι Βοσπόρου: Σταυροπροσκυνήσεως 2024 στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
Κ Ο Ι Ν Ο Τ Η Σ Ν Ε Ο Χ Ω Ρ Ι Ο Υ

Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 7 Απριλίου ε. έ., στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου (Μετόχι του Παναγίου Τάφου), ο Όρθρος, η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, συλλειτουργούντος του Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Κωνσταντίνου Βαρθολομαίου, Ιερ. Προϊσταμένου της Κοινότητάς μας, και διακονούντος του Διακόνου της Σειράς κ. Ιερωνύμου Σωτηρέλη. Συμμετείχαν πιστοί από το Νιχώρι, αλλά και από άλλες Κοινότητες της Πόλης.
Ο Σεβ. Επίτροπος καλωσόρισε με αγάπη και εγκαρδιότητα όλους τους εκκλησιασθέντες στο Ιερό Μετόχι του Παναγίου Τάφου, το οποίο είναι εν ενεργεία και κοσμεί τον ερατεινό Βόσπορο. Επίσης, ανακοινώθηκε, ότι την προσεχή Τετάρτη 10 Απριλίου, θα τελεσθεί η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, στην ίδια Εκκλησία του Ιερού Μετοχίου.
Ακολούθησε μία ωραία δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε η καλή ευκαιρία της προσωπικής επικοινωνίας μεταξύ των ενοριτών και των επισκεπτών μας.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΙΑΣ
Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi
7 Nisan 2024 Kutsal Haç’a Secde Pazar ayini Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesinde Başepiskopos Nektarios Selalmatzidis’in riyasetinde , Peder Kostantinos Vartholomaios ve Diyakos İeronimos Sotirelli’nin katılımı ile gerçekleşmiştir .
Ayin sonrası kilise salonunda ikram ve cemaat sohbeti gerçekleşmiştir .
10 Nisan Çarşamba saat 8:30’ da Proiasmeni ayininin de Aya Yorgi kilisesinde yapılacağı belirtilmiştir.







Δεν υπάρχουν σχόλια: