e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Μουζάκι Ζακύνθου: Αρχιερατική Λειτουργία για τους Αγ. Πέτρο και Παύλο στο Μετόχι της Μονής Στροφάδων


Κείμενο - φωτογραφίες: Διονύσης Νικολόπουλος

Μουζάκι Ζακύνθου, πρωί 29ης Ιουνίου 2024, τιμώντας τους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο. Φωτοστιγμές από τον φερώνυμο Ναό στο Μουζάκι, το οποίο αποτελεί Μετόχιο της Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου. Τον Ναό έχτισε η οικογένεια Πέτρου και Αγγελικής Κανακάρη και εκεί, δίπλα από την εκκλησία, είναι αναπαυμένοι...
        Σήμερα το εκκλησάκι γιόρτασε μεγαλοπρεπώς με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. Διονυσίου, την συμμετοχή του Ηγουμένου του Μοναστηριού, Αριμανδρίτη Διονυσίου Λιβέρη, του παπά Αντώνιου Καλόφωνου και του Ιεροδιακόνου Γεωργίου.
        Έψαλαν οι ψάλτες της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, με την καθοδήγηση των επικεφαλής των χορών μαέστρων Σάββα Βοζαΐτη και Παναγιώτη Μαρίνου.
        Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν τα άτομα του "Οδαζ τμημα ΑμεΑ Κκππιν-οδαζ", όπως και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ζακύνθου, με αρκετούς συνεργάτες του.
        Χρόνια πολλά και ευλογημένα στους εορτάζοντες.

































Δεν υπάρχουν σχόλια: