e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

«ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ» από τη Θεατρική Ομάδα της Μητροπόλεως Ρεθύμνης (27 και 28.6.2024)

Με μεγάλη επιτυχία και πάνδημη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν, στο θέατρο «Ερωφίλη» της Φορτέτζας Ρεθύμνου, την 27η και 28η Ιουνίου 2024, δύο παραστάσεις του ιστορικού δράματος «Τέσσερις Μάρτυρες» από τη Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου.

Το ποιητικό κείμενο του έργου «Τέσσερις Μάρτυρες», που πραγματεύεται τη ζωή και το μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων του Ρεθύμνου και προσομοιάζει στα έργα της Κρητικής Αναγέννησης, έγραψε ο Γιώργης Καλογεράκης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Μπλέτας, ενώ η μουσική είναι του Αντώνη  Ζαχαράκη. Οι λοιποί συντελεστές είναι οι Γιάννης Τσάβαλος - Νίνα Τσοτουλίδου (σκηνικά), Γιώργης Καλογεράκης (κοστούμια), Γιώργος Βαβουράκης (φωτογραφίες) και Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης (αφίσα), ενώ τη γενική οργανωτική ευθύνη έχει ο  Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Τους κύριους ρόλους ερμήνευσαν οι Ειρήνη Λογιάκη, Νίκος Μυρθιανός, Στάθης Γαγάνης, Μανόλης-Μιχάλης Τζωρτζινάκης, Νίκος Τσουπάκης, Σήφης Καυκαλάς, Αργύρης Νιπυράκης, Μαρία Αποστολάκη, Μαρία Νικολακάκη, Βλασία Μιχαηλίδου-Τριπολιτάκη, Ιωάννα Παναγουλάκη, Στεφανία Καλαϊτζάκη, Μάρκος Πελαντάκης, Νεκτάριος Μυρθιανός, Μποτόνης Μποτονάκης, Αντώνης Μαμαλάκης, Γιώργης Αποκορωνιωτάκης, Ανδρέας Αποκορωνιωτάκης, Γιώργης Λελεδάκης, Παναγιώτης Πουλής, Αλέκος Αλεξανδράκης, ενώ συμμετείχαν επίσης παιδιά εφηβικής και σχολικής ηλικίας σε δευτερεύοντες ρόλους.

Στις παραστάσεις παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της πρώτης παράστασης, το βράδυ της 27ης Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Γεώργιο Καλογεράκη, την ψυχή, όπως είπε, της Θεατρικής Ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία, επί σειρά πολλών ετών, δίδει την καλή μαρτυρία, προσφέροντας ποιοτικές παραστάσεις στο φιλοθεάμον κοινό.

Ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε επίσης όλους τους συντελεστές, τον σκηνοθέτη κ. Μπλέτα, και καθένα από τα επίλεκτα μέλη της Θεατρικής Ομάδας της Τοπικής μας Εκκλησίας, τονίζοντας ότι η παράσταση αυτή, αφιερωμένη στους Αγίους Τέσσερις Νεομάρτυρές μας κατά την επετειακή αυτή χρονιά, θα «ταξιδέψει» και σε άλλους προορισμούς, για να δώσει στους ανθρώπους τα μηνύματα, τα οποία οι Άγιοί μας δίδουν στον καθένα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: