e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Στα "Βγαλσίματα" του Αγίου Διονυσίου

Σήμερα, ώρα 11 το πρωί ακριβώς





Άρχισαν πριν από λίγη ώρα οι εορτές προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου, Προστάτη και Πολιούχου Ζακύνθου. Σύμφωνα με την ισχύουσα από αιώνων τοπική Τυπική Διάταξη, στις 11 ακριβώς οι Πατέρες της Μονής του "σήκωσαν" το ιερό Σκήνωμα του Αγίου από την αργυρόγλυπτη Λάρνακα και το όρθωσαν ενώπιον της Αγίας Τραπέζης, απ' όπου το απόγευμα, θα γίνει η καθιερωμένη τρισσή λιτάνευσή του εντός του Ναού και στη συνέχεια ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αντιπρόεδρός της κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σημειωτέον, ότι η Ακολουθία του Εσπερινού θα μεταδοθεί, όχι μόνον από την Ε.ΡΑ. Ζακύνθου, αλλά και από τον Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το αυριανό Αρχιερατικό Συλλείτουργο θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά από τους παραπάνω ραδιοσταθμούς, αλλά και τηλεοπτικά από το κρατικό κανάλι της ΕΤ1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: