e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Επιτυχώς η 7η δράση του "Αληθώς", με διάλεξη του π. Δανιήλ Μπιάζη περί νέων θρησκευτικών κινημάτων
























Το "Αληθώς", το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου της Ενορίας Μπανάτου, πραγματοποίησε απόψε την 7η εκδήλωσή του, στην έδρα του, τον ναό της Παναγούλας μας, με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη και νέο ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Ζακύνθου π. Δανιήλ Μπιάζη, ο οποίος ανέπτυξε με επάρκεια και επιχειρήματα το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα: «Παραθρησκευτικές οργανώσεις, νεοεποχίτικα σχήματα και σέκτες εν Ζακύνθω σήμερα».

Τους παρευρισκόμενους χαιρέτησε ο υπεύθυνος του "Αληθώς" π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος μετέφερε τις θερμές ευχές και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος έπρεπε να ταξιδέψει στην Αθήνα κι έτσι δεν παραστάθηκε απόψε στην σύναξη αυτήν. 

Ο π. Δανιήλ έκανε συνοπτική αναφορά στα αίτια των Αιρέσεων και εστίασε στα κινήματα που δρουν σήμερα στο κοσμοπολίτικο νησί της Ζακύνθου, πασχίζοντας να αλιεύσουν ανύποπτους προσήλυτους. Γι' αυτό ακριβώς και η αποψινή σύναξη: Για να γίνει ενημέρωση του λαού, ώστε να μην πέφτουν οι συντοπίτες μας Χριστιανοί στις πνευματικές παγίδες των διάφορων νεφελωδών ομάδων, οι οποίες πολλές φορές είναι απαγορευμένες από την Πολιτεία ως επικίνδυνες για την ψυχοσωματική υγεία του λαού, όπως π.χ. η Σαηεντολογία. Σε κάθε περίπτωση δηλώθηκε ότι η προσπάθειά μας δεν είναι εχθρική προς τους συνανθρώπους μας αυτούς, αλλά ενημερωτική προς τον λαό για το τι στην πραγματικότητα συμβαίνει γύρω μας.

Μετά την μεστή σε νοήματα και μηνύματα διάλεξη του π. Δανιήλ έγινε προβολή ενός ενημερωτικού ντοκιμαντέρ, στο οποίο παρουσιάστηκαν πολλά και διάφορα παραθρησκευτικά σχήματα, που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο, προσελκύοντας πλήθη οπαδών. 

Το 7ο "Αληθώς" παρακολούθησαν ευάριθμοι ακροατές, ιδίως επιστήμονες, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μπανάτου κ. Χαράλαμπο Δ. Κοντονή, πάμπολλοι Ιερείς της Ζακύνθου, αλλά και κάποια μέλη των περί ών ο λόγος θρησκευτικών ομάδων. 

Σημείωση: Το κείμενο της διάλεξης του π. Δανιήλ θα δημοσιευτεί σε κάποια επόμενη ανάρτησή μας!


* Ανάλογο φωτορεπορτάζ του Γιάννη Καποδίστρια, δείτε στον ίσκιο του Ήσκιου, εδώ.

2 σχόλια:

apelef είπε...

Άριστη η επιλογή του θέματος. Πολυ ενδιαφέρουσα η διάλεξη περί αιρέσεων και επίκαιρη πάντοτε! Περιμένουμε Π. Παναγιώτη και την ανάρτηση του κειμένου του Π.Δανιήλ για αυτούς που δεν μπορέσαν να παρευρεθούν. Ευχαριστούμε και η Αγία Ευφημία να Πρεσβεύει πάντοτε για να μας φωτίζει ο Κύριος να έχουμε ορθόδοξο ήθος!Ευλογείτε και καλή εβδομάδα!

apelef είπε...

http://anavaseis.blogspot.com/2012/02/blog-post_03.html