e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Μια ρώσικη ταινία για τον Γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη


Την Δευτέρα που μάς πέρασε, 5 Νοεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Μόσχα η πρεμιέρα της ρωσικής ταινίας για τον Γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη. Η επιτυχία της ταινίας ήταν τόση, ώστε οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να την προβάλουν τρεις φορές και ο κόσμος περίμενε υπομονετικά τη σειρά του να τη δει.

Την ταινία μπορούμε να την παρακολουθήσουμε κι εμείς, εδώ στο Νυχθημερόν, μεταφέροντάς την από το Κανάλι "RumOrthodox" στο YouTube, το οποίο έλαβε την άδεια από το κινηματογραφικό στούντιο ΠΟΚΡΟΒ και τον π. Κυπριανό Γιασένκο, για αναμετάδοση στο διαδίκτυο τής ελληνικής έκδοσής της!

Την μεταδίδουμε, εκζητώντας την ευχή του τιμίου Γέροντος!


Ως εκδήλωση κατά της Πολεμικής Βίας, ετοιμάζεται η 4η δράση τού β΄ κύκλου "Αληθώς"Το Κέντρο Λόγου Μπανάτου «ΑΛΗΘΩΣ», συνεχίζοντας για 4η εφέτος φορά τις μορφωτικές και, συνάμα, πολυθεματικές δράσεις του, πραγματοποιεί σε λίγες ημέρες μιαν αξιοσημείωτη -θεωρούμε- εκδήλωση ευαισθητοποίησης κατά της πολεμικής βίας.

Η σύναξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012, ώρα 7 το βράδυ, στην εκκλησία τής Παναγούλας Μπανάτου.  Για μιαν ακόμη φορά ο ιερός χώρος τού ναού μας καθίσταται τόπος και τρόπος συνάντησης διαφορετικών ανθρώπων και των σκέψεών τους, υπό το Βλέμμα τής κατεξοχήν Αγάπης και Καταλλαγής.

Περισσότερες λεπτομέρειες, ΠΡΟΣΕΧΩΣ!

Εόρτασε σήμερα τους Αγίους Ταξιάρχες το ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Μπανάτου

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία τής Συνάξεως των Αγίων Αγγέλων, Αρχαγγέλων και όλων των Επουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων, στο ενοριακό νεόδμητο Παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών Μπανάτου. 

Αρκετοί συνενορίτες, αλλά κυρίως πιστοί από γειτονικά χωριά και την Χώρα, οι οποίοι ευλαβούνται τους Αγίους Αγγέλους, παραβρέθηκαν και μάλιστα κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. 

Ο Εφημέριός μας, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην εξαιρετική τιμή και την προσκύνηση, που οφείλουμε στους Ταξιάρχες, τους "ταχυδρόμους" -όπως χαρακτηριστικά τους ονόμασε- τού θείου θελήματος προς τον κόσμο μας, συνάμα δε ανύστακτους προασπιστές των ανθρώπων από κάθε ενάντια δύναμη.

Την Αρτοκλασία τής ημέρας προσέφερε η κτητορική Οικογένεια των μεγάλων Ευεργετών της Ενορίας μας Παναγιώτη και Αντωνίας Στραβοπόδη, όπως και τα πλούσια κεράσματα, που προσφέρθηκαν στην αυλή του ναού. Στο τέλος, εξάλλου, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τον πρόωρα κεκοιμημένο γιο τους Μιχαήλ, εις μνήμην του οποίου οικοδομήθηκε, πριν από τρία χρόνια, το Παρεκκλήσιο.[Φωτογραφίες: Βαλάντης Δρογγίτης και Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]