e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ευφρόσυνες και πανηγυρικές στιγμές από την Εορτή της Αγίας Ματρώνης στη Νέα Ερυθραία

   Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 εσπέρας   
























Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας.

Την πανήγυρη λάμπρυνε η φιλοξενία της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος του εν Ευβοία, με τη ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, για τον αγιασμό των ενοριτών και των λοιπών χριστιανών.

Στον Εσπερινό συμμετείχε πλήθος Ιερέων, μεταξύ των οποίων ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας (ο Ζακύνθιος), ο Ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας Πρωτοπρεσβύτερος Χρίστος Κυριακόπουλος.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής Εικόνας της Αγίας Ματρώνης και της Κάρας του Οσίου Δαυΐδ με τη συνοδεία Προσκόπων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της λιτανευτικής πομπής παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νικόλαος Χιωτάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βουλευτές και πολλοί προσκυνητές.

Για όλα είχαν φροντίσει οι Εφημέριοι του Ναού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με τους λοιπούς εθελοντές της Ενορίας, κυρίως δε ο πανάξιος και ρέκτης της εκκλησιαστικής ευκοσμίας Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωστής, ο Ζακύνθιος, ο οποίος μάλιστα μερίμνησε να έχουμε στο Νυχθημερόν αυτήν εδώ την ανταπόκριση!


Δεν υπάρχουν σχόλια: