e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Οι Μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης στην Κύπρο

  Πρωί Κυριακής, 3ης Νοεμβρίου 2013, στον Στρόβολο Λευκωσίας  




Στην Κύπρο βρίσκονται, όπως είχε εξαγγελθεί, οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ και Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, όπου σήμερα το πρωί συμμετείχαν στην επίσημη Ευχαριστιακή Σύναξη για τα 50χρονα εκκλησιαστικής διακονίας του Μακ. Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου. 

Κατά την Αρχιεπισκοπή Λειτουργία, που τελέσθηκε στον μεγαλοπρεπή Ναό της του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο Λευκωσίας και προεξήρχε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ενώ στο κέντρο του ναού δέσποζε η σεπτή Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, από την Πάτρα. 






Μετά την Λειτουργία, όλοι οι Αρχιερείς, μεταξύ των οποίων και οι Ζακύνθιοι Ιεράρχες, παρέστησαν σε ειδική εκδήλωση, κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επέδωσε τιμητική διάκριση (το παράσημο της Αγίας Φιλοθέης) σε μιαν απλή Κύπρια, την κ. Μαρούλα Κυθρεώτου, που δώρισε το πιο τιμαλφές της οικογένειάς της, τα μητροπαράδοτα έξι ασημένια κουταλάκια της, κατά την συγκέντρωση τροφίμων που διεξήγαγε πέρυσι ο Κυπριακός λαός για τους εμπερίστατους Ελλαδίτες.

[Φωτογραφίες: Λουκάς Παναγιώτου / ιστότοπος Μαΐστωρ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: