e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα 2013 στο Χονγκ Κονγκ / Christmas in Hong Kong










«Χριστός γεννάται δοξάσατε»!

Με κατάνυξη εόρτασε η Ορθόδοξη Κοινότητα στο Χονγκ Κονγκ την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων. Τήν Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, το βράδυ ο Σεβ. Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος προεξήρχε της Χριστουγεννιάτικης θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Λουκά στο Χονγκ Κονγκ.

Πιστοί διαφόρων εθνικοτήτων ένωσαν τις φωνές τους και σε πολλές γλώσσες έδωσαν ευχαριστία και δοξολογία στον γεννηθέντα Χριστό.

Μετά τό πέρας της Χριστουγεννιάτικης θείας Λειτουργίας ακολούθησε εορταστικό δείπνο για όλους τους πιστούς.


Επισκέπτης, που συμμετείχε στην Χριστουγεννιάτικη θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λουκά στο Χονγκ Κονγκ, έγραψε για την εμπειρία του:

«Άνθρωποι από όλες τις φυλές. Μαύροι, Λευκοί, Κίτρινοι, Ινδοί, όλοι μαζί στον 7ο όροφο του ουρανοξύστη, όπου ένα διαμέρισμα έχει μετατραπεί για να φιλοξενήσει την ορθόδοξη Εκκλησία, γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα. Εκεί που δεν υπάρχουν ρατσισμός και διακρίσεις και όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι. Χρόνια πολλά από το Hong Kong!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: