e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Στον Ναό των Χρυσοχόων του Βουκουρεστίου

 Ο Δρ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΖΕΡΠΟΣ ταξίδεψε στη Ρουμανία και φωτο-αποτύπωσε για το Νυχθημερόν 
Νυχθημερόν 



Είναι 15 Ιουλίου 2014 και επισκεπτόμαστε τον ιερό Ναό, τον αφιερωμένο στο Γενέσιο της Θεοτόκου, τους Αγίους Μάρτυρες Κυπριανό και Ιουστίνο. 

Θεωρείται ως ο Ναός των Χρυσοχόων (1705). Ανοικοδομήθηκε από τον Μιχαήλ Καντακουζηνό (απόγονο της γνωστής βυζαντινής οικογένειας), στο σημείο ή πλησίον παλαιότερου ναούς του 17ου αιώνα, υπέρ των χρυσοχόων της γειτονιάς "του ιερέα Μαντά". Το 1850-52 η εκκλησία ανοικοδομήθηκε στην παρούσα μορφή της από τους ηγουμένους Καλλίστρατο και Αθανάσιο. Οι εσωτερικές αγιογραφίες είναι του Γ. Ταταρέσκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ναό αυτόν φυλάσσεται λείψανο του Αγίου Κυπριανού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: