e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες – Προστάτες των Γραμμάτων, η Δ6 εκδήλωση του Κέντρου Λόγου «Αληθώς»


Το Κέντρο Λόγου Μπανάτου «Αληθώς» τιμά τους Τρεις Ιεράρχες, Προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας, τους Αγίους Βασίλειο τον Μεγάλο, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο, την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, ώρα 7 το βράδυ, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου.
Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, τρεις Θεολόγοι της Ζακύνθου, οι κ.κ. Θεοχάρης Ευαγγελόπουλος, Σταμάτιος Ζούλας και Διονύσιος Πομόνης θα παρουσιάσουν συνοπτικά τον βίο, την πολιτεία και την εν γένει προσφορά των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών.
Στο δεύτερο μέρος, θα λάβει χώρα επίκαιρη Συναυλία, με επίκαιρα εκκλησιαστικά ακούσματα, από την Χορωδία του Ναού Θείας Αναλήψεως πόλεως Ζακύνθου, υπό την διεύθυνση του Ιεροψάλτη και Χοράρχη κ. Διονυσίου Πόθου. Σημειωτέον ότι η εν λόγω Χορωδία συμπλήρωσε τα είκοσι χρόνια ανελλιπούς δραστηριότητάς της στα εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου και με αυτή την παρουσία εορτάζει τα γενέθλιά της.
Οι συντελεστές του «Αληθώς» έχουν την τιμή να καλέσουν τους θιασώτες του Κέντρου και στην εν λόγω δράση του!

Σχεδιασμός αφίσας: Ιωάννης- Πορφύριος Καποδίστριας

1 σχόλιο:

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ , ΝΑ ΤΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΨΕΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙ ΤΑ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ , ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ .