e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών και ο εκκλησιασμός των Σχολείων του Μπανάτου

Πρωί 30ής Ιανουαρίου 2015 στον ναό της Παναγούλας 
Φωτογραφίες: Διονύσης Ν. Κοντονής 












































Πρωί 30ής Ιανουαρίου 2015, με απειλητικό καιρό (βροχή και άνεμο), εορτάσαμε στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου τους Τρεις Μεγάλους Ιεράρχες - Προστάτες της Παιδείας. Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθαν -με τις σημαίες του!!!- οι μαθητές των τριών Σχολείων της περιοχής μας: του Γυμνασίου Βανάτου, του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου "Παναγιώτης Χιώτης" και το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βανάτου. 

Συλλειτούργησαν ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο πρόσφατα χειροτονηθείς Ιερομόναχος Πορφύριος Γουσέτης (νέος Εφημέριος των μικρών γειτονικών Ενοριών Χουρχουλιδίου και Κουκουναρίας). Έγινε και η καθιερωμένη Αρτοκλασία. Την επίκαιρη ομιλία της ημέρας έκανε ο κ. Θεοχάρης Ευαγγελόπουλος - Θεολόγος του Γυμνασίου Βανάτου, ο οποίος με πειθώ και συνοπτική πληρότητα αναφέρθηκε στο παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών. 

Στην Θεία Ευχαριστία προσήλθαν πλήθος παιδιών, στο δε τέλος ο π. Παναγιώτης ευχήθηκε σε καθηγητές, γονείς και μαθητές να έχουν καλές υπομονές και δύναμη στο μορφωτικό έργο που έχουν αναλάβει, σε καιρούς μάλιστα δίσεκτους και προβληματικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: