e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Επίσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος






Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, στα Γραφεία της Αρχιγραμματείας και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος η πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).
            Στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν εκ μέρους του Συνοδικού Γραφείου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος, ο Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος και ο κ. Βασίλειος Τζέρπος, Μέλη του Συνοδικού Γραφείου, και εκ μέρους του HATTA ο κ. Στάθης Σκρέττας, Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ, καθώς και οι κ.κ. Μαρία Αλιφραγκή, Κωνσταντίνα Ρόδη, Γεώργιος Παλιούρας και Γεώργιος Δασκαλάκης, Μέλη αυτού.
            Κατά την διάρκεια της συσκέψεως συζητήθηκαν θέματα κοινών δράσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του HATTA για θέματα Προσκυνηματικού Τουρισμού. Κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών ήταν η ανάγκη δημιουργίας μιας «Κοινής Επιτροπής» προς εξέταση και επίλυση θεμάτων που αφορούν τον Προσκυνηματικό Τουρισμό, καθώς επίσης και η ανάγκη συστηματικότερης και πιο στενής συνεργασίας των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της χώρας μας τόσο με τον επίσημο φορέα τους, τον ΗΑΤΤΑ, όσο και με το αρμόδιο Συνοδικό Γραφείο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο ως άνω φορέων να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 και ώρα 1.00 μ.μ. στα Γραφεία του HATTA στην Αθήνα.

            Τέλος, μετά το πέρας της συσκέψεως, τα Μέλη του Δ.Σ. του HATTA συνοδευόμενα από τον Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τον κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος του Συνοδικού Γραφείου, επισκέφθηκαν τον Θεοφ. Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, και τον ενημέρωσαν εκτενώς για την συνεργασία Εκκλησίας της Ελλάδος και HATTA για θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: