e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης να μείνουν στον τόπο τους»

Σέρρες, 20 Απριλίου 2015 
Πηγή: serrestv.gr


Στον μακεδονικό πολιτισμό και στα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρατέθηκε προς τιμήν του από τον Προέδρο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Πασχαλούδη, προτρέποντας να παραμείνουν στον τόπο τους.

«Ο μακεδονικός πολιτισμός που αναπτύχθηκε στην Αμφίπολη, τα θαυμαστά λείψανα του οποίου έρχονται διαρκώς στο φως από τα σπλάχνα της Στρυμονικής γης, αποτελεί τεκμήριο το πού είναι δυνατόν να φτάσει το γένος μας, όταν εργαστεί με ομοψυχία, σύμπνοια, προσήλωση και συνέπεια προς ένα υψηλό στόχο και σκοπό», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και επεσήμανε ότι «είναι μια πρόκληση για όλους τα ευρήματα της Αμφίπολης να μείνουν στον τόπο τους, να εργαστούν με αυταπάρνηση και ζήλο προκειμένου να βοηθήσουν την χώρα και να την κρατήσουν όρθια, τη δύσκολη αυτή στιγμή κατά την οποία έχει την ανάγκη όλων. Εάν το πράξουμε αυτό να είμαστε βέβαιοι ότι ο Θεός θα μας ευλογήσει και θα μας σώσει. Εάν ο καθένας προσβλέπει στο ατομικό και όχι στο συλλογικό συμφέρον, τότε τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΕΙ Σερρών, Κεντρικής Μακεδονίας, ανακήρυξαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη επίτιμο Πρόεδρο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για να τον ευχαριστήσουν και να τον τιμήσουν για την συμβολή του στα γράμματα και τον πολιτισμό και την παρουσία του στις Σέρρες.

«Γίνεται πρώτη φορά σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και θέλουμε να δείξουμε την αγάπη και την αφοσίωση που έχουμε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την αγάπη που δείχνει αυτός καθημερινώς και για το ποίμνιό του, αλλά και για την επιστήμη και τα γράμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Πασχαλούδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: