e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Αγιασμός των Υδάτων στην ανατολική όχθη του Ιορδάνη με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Ιανουαρίου 2016, στην ανατολική όχθη του Ιορδάνη, η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων του ιερού Ποταμού, από την πλευρά δηλαδή της Ιορδανίας. Εκεί αρχιερατεύει, με έδρα το Αμμάν, ο ρέκτης Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Σεβ. κ. Βενέδικτος, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος και προέστη της ευφρόσυνης αυτής τελετής. 
          Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης, η οποία -σημειωτέον- έγινε σήμερα Παρασκευή, εξαιτίας της εβδομαδιαίας αργίας της χώρας και συγκέντρωσε πλήθος λαού, παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνος Καμμένος με τη σύζυγο και τη συνοδεία του, αλλά και ο Υπουργός Εργασίας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας. 
          Όλους τους υψηλούς επισκέπτες ο φιλοξενών Μητροπολίτης Φιλαδελφείας ξενάγησε στη Βηθαβαρά, ήτοι στα κτήρια της παρακείμενης στον Ιορδάνη νεόδμητης Μονής του Προδρόμου.
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: