e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον Νέας Σμύρνης Χρυσόστομο και άλλους Σμυρναίους

Του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ 




Την Κυριακή, 7.2.2016, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής στην Σμύρνη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου πρώτου Μητροπολίτη (1974-1986) Νέας Σμύρνης Χρυσοστόμου. Ο πατέρας του, Θωμάς Βούλτσος, τον οποίο επίσης μνημόνευσε ο Πατριάρχης, ήταν καβάσης του τελευταίου Μητροπολίτη Σμύρνης και Ιερομάρτυρα Χρυσόστομου. 

Στο τρισάγιο ο κ. Βαρθολομαίος μνημόνευσε τους γονείς του, Χρήστο και Μερόπη, τους πρεσβυτέρους Θεοδόσιο και Τιμόθεο, που διακόνησαν στην Σμύρνη από το 1930 μέχρι το 1964, τον πατέρα Κωνσταντίνο Μπάρμπα, ο οποίος υπηρέτησε πιστά τον Νέας Σμύρνης Χρυσόστομο, τον μοναχό Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη και άλλους Σμυρναίους, που έφυγαν πρόσφυγες από την Σμύρνη και απεβίωσαν στην Αθήνα.

Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορωνείας (Εκκλησία Ελλάδος)  Παντελεήμων, ο οποίος είναι Μικρασιατικής καταγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: