e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Πατριαρχική Χοροστασία στον Εσπερινό για τον Άγιο Βουκόλο Σμύρνης [φωτογραφίες + videos]





















Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται από το πρωί στη Σμύρνη, προκειμένου να προστή της πανηγύρεως του Ι. Ναού του Αγίου Βουκόλου, της μοναδικής εκκλησίας που έμεινε ανέπαφη από την καταστροφή του 1922.

Σήμερα το απόγευμα, παραμονή της εορτής, ο Πατριάρχης υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας από την Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους και στη συνέχεια χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Βουκόλου στην περιοχή Μπασμανέ.

Αύριο το πρωί ο κ. Βαρθολομαίος θα προστή της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας και το απόγευμα της  θα χοροστατήσει στον ορθόδοξο εσπερινό που θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου των Ρωμαιοκαθολικών της Σμύρνης. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: