e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Η 2η συνεδρίαση της Πανορθόδοξης Γραμματείας Προπαρασκευής της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου (Κρήτη, 18-20.5.2016)


























Στη 2η συνεδρίασή της συνήλθε από 18 έως 20 Μαΐου 2016, στην Κρήτη, η Πανορθόδοξη Γραμματεία Προπαρασκευής της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. 

Ως γνωστόν, κατά την εορτή της Πεντηκοστής οι Προκαθήμενοι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών θα τελέσουν συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Μηνά της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ενώ την παραμονή της εορτής θα παραστούν συμπροσευχόμενοι στη διάρκεια του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου.  Τα μέλη της Γραμματείας επιθεώρησαν τους Ναούς και εισηγήθηκαν προτάσεις σχετικά με την αρτιότερη οργάνωση των πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Στις συσκέψεις, πρώτα στο Ηράκλειο και μετέπειτα στα Χανιά στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας και οργανώσεως των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, της οποίας οι συνεδριάσεις θα αρχίσουν στις 20 Ιουνίου, δηλαδή την ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Οι εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών έθιξαν σειρά τελετουργικών και διαδικαστικών ζητημάτων. Επίσης συζητήθηκαν λεπτομερώς οι αρχές λειτουργίας της επίσημης ιστοσελίδας της Συνόδου, η οποία πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία σύντομα. Επιπλέον ξεκαθαρίστηκε το πώς θα γίνει η διαπίστευση των δημοσιογράφων και πώς θα εργάζεται ο Τύπος κατά τις ημέρες διεξαγωγής της Συνόδου.

Στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Κρήτη, τα μέλη της Γραμματείας δέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως τη Θεοτόκου Αγκαράθου Κρήτης.

[Βασισμένο σε δημοσίευμα του mospat.ru]

Δεν υπάρχουν σχόλια: