e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Η εορταστική Σύναξη των Ταξιαρχών 2017 στο Μπανάτο της Ζακύνθου










































Μετά από μια δυσχερή για το νησί της Ζακύνθου νύχτα, με καταιγίδες, κεραυνούς, σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, το πρωί της Τετάρτης, 8ης Νοεμβρίου 2017, ήταν ήσυχο (αν και με πολλή υγρασία) κι έτσι κατορθώσαμε να συνεορτάσουμε ως Ενορία κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη προς τιμήν των Αγίων Αγγέλων, Αρχαγγέλων και πασών των Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων, στο ενοριακό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου εν Βανάτω της Ζακύνθου. 

Κατά τα ειωθότα, έγινε Αρτοκλασία, ο δε λειτουργός π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε περί του αγγελτικού και φυλακτικού ρόλου των Ασωμάτων, συνοδευτικού πάντως όλων ημών εις Χριστόν. Κάλεσε μάλιστα τους εκκλησιασθέντες να μη λυπούν, ο καθείς τον φύλακα άγγελό του, με τις μικρές ή μεγάλες παρακοές και τα ποικίλα παραπτώματά μας. 
     Ο ομιλητής, εξάλλου, δεν παρέλειψε να μνημονεύσει τον Μεγάλο Ευεργέτη της Ενορίας και Κτήτορα του Παρεκκλησίου, Πρωτοψάλτη Παναγιώτη Στραβοπόδη, επευχόμενος για την ανάπαυση της ωραίας ψυχής τόσο του ίδιου, όσο και του υιού του αλησμόνητου Μιχαήλ. Ευχαρίστησε επίσης, για μιαν ακόμη φορά τους παρισταμένους εκ των Κτητόρων κ.κ. Αντωνία χήρα Παν. Στραβοπόδη και τον υιό τους Δημήτριο, εκπαιδευτικό. 

Το ψαλτήρι τίμησαν δεόντως οι Ιεροψάλτες κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Ιωάννης Κλάδης, όπως και η Καθηγήτρια Μουσικής Αδελφή Μαρκέλλα, η οποία έλκει την καταγωγή της από τον συνοικισμό της Κουκουναρίας Μπανάτου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: