e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Αρχιερατική Προηγιασμένη Λειτουργία τιμώντας τους Αγίους Σαράντα Μάρτυρες στην πόλη της Ζακύνθου




Το πρωί της Παρασκευής, 9ης Μαρτίου 2018, στον ιστορικό Ναό της Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου, ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ προέστη της θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων, συμπαραστατούμενος από Ιερείς και τον Πρωτοδιάκονο, ενθυμούμενοι λειτουργικώς-λατρευτικώς όλοι, Κληρικοί και ευάριθμοι πιστοί, τους εν τη λίμνη της Σεβαστείας αθλήσαντας Τεσσαράκοντα Αγίους. 
     Την ομιλία της ημέρας έκανε -αναθέσει Σεβ. Μητροπολίτου- ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος αναφέρθηκε στον φωτοδοτικό και σηματοδοτικό ρόλο των Αγίων Σαράντα στους λαβυρινθώδεις δρόμους του αβίωτου βίου της σύγχρονης κοινωνίας.
[Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας]






































































Δεν υπάρχουν σχόλια: