e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Ο εόρτιος Εσπερινός στην Παναγία την Βλαχέραινα εν Βανάτω της Ζακύνθου


Εσπέρας Κυριακής, 1ης Ιουλίου 2018, στον Ναό της Βλαχέραινας Μπανάτου, της Οικογένειας Παράσχη, για τον Εσπερινό επί τη αυριανή εορτή των Καταθεσίων της τιμίας Εσθήτος της Παναγίας στον εν Κωνσταντινουπόλει Ναό των Βλαχερνών. 
     Από πλευράς ιερατικής παρόντες ήταν ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ξένος (πρώην Ιεροκήρυκας Ι. Μ. Ζακύνθου), ο οποίος μάλιστα ομίλησε δι' ολίγων προς το εκκλησίασμα και ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Από πλευράς ιεροψαλτών, το ψαλτήρι τίμησαν οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Ιωάννης Κλάδης. 
     Ως συνήθως, μοιράστηκαν οι άρτοι της τελεσθείσης Αρτοκλασίας και ακολούθησαν κεράσματα στην αυλή του Ναού, εκ μέρους των Αδελφών Παράσχη. 
[Φωτογραφίες: Νίκη Μακρυπόδη]















































Δεν υπάρχουν σχόλια: