e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Βαρθολομαίος προς Κύριλλο για Ουκρανία: «Η φάση του διαλόγου έχει πλέον τελειώσει, είμαστε στη φάση της υλοποίησης των αποφάσεων»




Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν υποχωρεί στο θέμα της αυτοκεφαλίας της εκκλησίας της Ουκρανίας, φέρεται να τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, ο οποίος αναχώρησε από το Φανάρι δυσαρεστημένος μεν, αλλά ικανοποιημένος για το ειλικρινές κλίμα, αναφέρουν εκκλησιαστικές πηγές στο ΚΥΠΕ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τη συνάντηση, που κράτησε 2,5 ώρες, μονοπώλησε το αίτημα της εκκλησίας της Ουκρανίας για απόσχιση από την εκκλησία της Ρωσίας, το οποίο βρίσκεται ενώπιον του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Αναφέρουν, ακόμα, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε στον Κύριλλο ότι ήδη το Φανάρι από τον Απρίλιο αποφάσισε παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην εκκλησία της Ουκρανίας. Παρόλο που ο Πατριάρχης Μόσχας ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος επί του θέματος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης φέρεται να του είπε πως «η φάση του διαλόγου έχει πλέον τελειώσει, είμαστε στη φάση της υλοποίησης των αποφάσεων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: