e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Κάτω τα χέρια σας από την 28η Οκτωβρίου


Σήμερα και κάθε τέτοια μέρα θυμόμαστε την μέρα που μεγαλουργήσαμε εν ενότητι και όχι απλά την επέτειο του "ΟΧΙ" που είπε ο τότε Πρωθυπουργός και συμφώνησε όλος ο λαός. 

Αν μάθουμε να αγαπάμε την πατρίδα μας, ίσως και να την σεβαστούμε όπως της πρέπει εμείς οι Έλληνες, τότε θα αρχίσουμε να κάνουμε βήματα προόδου. Είναι βασική μας υποχρέωση για να αφήσουμε γενιά ευλογημένη και χαριτωμένη ενώπιον όλων μας και ενώπιον όλων των λαών. 

Το ότι αγαπάμε την μάνα μας Ελλάδα δεν σημαίνει ότι μισούμε κανέναν λαόν της Βαλκανικής και γενικότερα. Η ιδιοσυστασία μας ως Έθνους δεν διακυβεύεται από τους άλλους λαούς, αλλά από εμάς τους ίδιους. 

Εμείς ως λαός δεν είμαστε φιλοπόλεμοι αλλά αμυνθήκαμε, μην το ξεχνάμε, απειλούμενοι υπό του Φασισμού της τότε Ιταλίας και αντιδράσαμε και σε αυτόν τον κατακτητή και στη επερχόμενη Γερμανία... 

Η περίοδος του ΓερμανοΙταλοΒουλγαρικου κατακτητικού μίσους πέρασε φυσικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα απολαμβάνουμε της ελευθερίας που έπρεπε και την κατακτήσαμε με αίμα και θυσία. 

Αγαπητοί Συνέλληνες, εύχομαι να μείνουμε ενωμένοι κι έτσι να κάνουμε καλύτερη και ηρωικότερη την πατρίδα μας. Να μην φοβόμαστε να την αγαπήσουμε και να αφήσουμε την αγάπη μας προς Εκείνην να εκφρασθεί.  Η Παναγία να σκέπει και να ευλογεί την Ελλάδα, όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες, αλλά και όσους λαούς κατοικούν εδώ, σεβόμενοι την δική μας παράδοση. 

Με τιμή 
Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Λουμουσιώτης, Ιεροκήρυκας Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας 
28η Οκτωβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: