e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ευχές του Προέδρου της Ουκρανίας προς Βαρθολομαίον, μέσω Twitter, για τα 27 χρόνια Πατριαρχίας του

Σήμερα, καθώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμπλήρωσε εικοσιεπτά (27) συναπτά έτη από την ευλογητή ανάρρησή του στον Οικουμενικό Θρόνο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, βαθιά υποχρεωμένος για την στάση Βαρθολομαίου ως προς την Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας, απέστειλε δημοσίως ευχές στον Πατριάρχη, μέσω Twitter, συνοδεύοντάς τες με μια κοινή τους φωτογραφία από την επίσκεψή του προέδρου στο Φανάρι:


Його Всесвятість Варфоломій, Архієпископ Константинополя - Нового Риму і Вселенський Патріарх сьогодні відзначає 27-му річницю інтронізації. 
     Глибоко вдячний Його Всесвятості за молитву і підтримку прагнень українського народу! Многих і благих літ служіння! 

[μετάφραση:] 
 Ο Παναγιώτατος Βαρθολομαίος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης γιορτάζει σήμερα την 27η επέτειο του ενθρόνιση. 
     Είναι βαθύτατα ευγνώμων προς την Παναγιότητά του για την προσευχή και την υποστήριξη των φιλοδοξιών του ουκρανικού λαού! Πολλά και καλά χρόνια διακονίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: