e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Εκάρη νέος Μοναχός στη Μονή Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου εν Ζακύνθω



Μετά τον Αναστάσιμο Εσπερινό απόψε, Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου έγινε η Κουρά ενός νέου Μοναχού της Μονής αυτής, του μέχρι τώρα 24χρονου Δοκίμου Γεωργίου Χρυσικόπουλου
     Την Κουρά έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, αναθέσει του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, ο οποίος παρέστη συμπροσευχόμενος. 
     Μετά την κατανυκτική ακολουθία και τελετή της Κουράς, ο Μοναχός Γεώργιος (ο οποίος κράτησε το βαπτιστικό όνομά του και ως μοναχικό) δέχτηκε τις ευχές και προσευχές των γονέων και συγγενών του, των παρόντων κληρικών και του λαού στο Αρχονταρίκι της Μονής της Μετανοίας του. 
     Αύριο το πρωί, κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη στον ίδιο τόπο, ο Μητροπολίτης Αξώμης θα χειροτονήσει τον νέο Μοναχό στον βαθμό του Διακόνου.
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]
















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: