e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Αρχιχρονιά 2020, Δοξολογία νέου Έτους και εγκατάσταση Εκκλησιαστικού Συμβουλίου εν Βανάτω Ζακύνθου


Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά 2020 στον ηλιοπερίχυτο Ναό της Παναγούλας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου. Παρά το έντονο κρύο της νυκτός και του πρωινού, ευάριθμοι ενορίτες μας κατέφθασαν μέχρι την Ευχαριστιακή Σύναξή μας, ώστε να συμπροσευχηθούμε επί τη χαρμοσύνω εισόδω μας στο 2020. Έψαλαν ο Ιεροψάλτης μας κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και ο βοηθός κ. Σπυρίδων Σαρατσένος.


Ακολούθως έγινε η Δοξολογία επί τω Νέω Έτει και μετά, ο Εφημέριος και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αφού ευχήθηκε τα δέοντα σε όλους, παρουσίασε στο εκκλησίασμα το νέο σχήμα των τακτικών Επιτρόπων της Ενορίας για την αρχόμενη από σήμερα τριετία 2020-22. Είναι οι εξής, κατ' αλφαβητική σειρά: 
1. Διονυσία Κων. Ζαρκάδη 
2. Πηνελόπη-Διονυσία (Ντενίκα) Αντ. Κοντονή
3. Ιουλία Σπ. Λαμπροπούλου
4. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης (Πρόεδρος Μπανάτου). 

Συγχαίροντας εγκάρδια και τους τέσσερις, ο π. Παναγιώτης τούς επέδωσε α) τα επίσημα Διοριστήρια, υπογεγραμμένα αρμοδίως από τον Πρόεδρο του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, β) από ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης) και γ) από μια καλαίθητη εικόνα του Αγίου Διονυσίου, Προστάτου και Πολιούχου Ζακύνθου. 

Στους αποχωρούντες Εκκλησιαστικούς Συμβούλους κ.κ. Χαράλαμπο Δημ. Κοντονή και Κωνσταντίνο Βασ. Μάτσα ο Εφημέριος απηύθυνε από καρδιάς λόγους ευγνωμοσύνης εκ μέρους σύνολης της Ενορίας για την άψογη συνεργασία και τούς προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Στη συνέχεια παρουσίασε τέσσερις Κυρίες της Ενορίας, οι οποίες θα είναι Αναπληρώτριες των τακτικών Επιτρόπων, οι ακόλουθες (με αλφαβητική σειρά): 
1. Ελευθερία Βλαχιώτη
2. Διονυσία Βυθούλκα-Κοντονή 
3. Αθηνά Μήλεση 
4. Μαρία Μαμφρέδα-Ροδίτη. 

Τέλος, σύμφωνα με τη συνήθεια των τελευταίων ετών, ευλογήθηκαν και κόπηκαν τρεις παραδοσιακές ζακυνθινές Κουλούρες, το δε "ηύρεμα" έπεσε την καλή Ενορίτισσα και Αναπληρώτρια Επίτροπο κ. Μαρία Μαμφρέδα-Ροδίτη. Εννοείται, το "ηύρεμα" εκπροσωπούσε μιαν εορταστική τσάντα με δώρο. 

Έτσι, με αγαλλίαση ψυχής και πλέρια χαμόγελα, ολοκληρώθηκε η πρώτη λειτουργική σύναξη της Ενορίας μας για τη Νέα Χρονιά 2020! Μακάρι να αναδειχθεί για όλους ειρηνικά, γόνιμη και θεοτερπής!!!

[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: