e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Αύριο, Κυριακή των Αγίων Πάντων 2020, τιμάμε τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στο Μπανάτο Ζακύνθου


Στο πλαίσιο των ανά τον ορθόδοξο κόσμο λειτουργικών - λατρευτικών τελετών και ακολουθιών προς τιμήν του νέου και λαοφίλητου Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας (στις 11 Ιουνίου), θα μεθεορτάσουμε τη μαρτυρική αυτή μορφή του 20ού αιώνα, εδώ στην Ενορία μας, αύριο, Κυριακή των Αγίων Πάντων, 14 Ιουνίου 2020, μάλιστα δε στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου. 

Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας θα γίνει Αρτοκλασία, ενώ στο προσκυνητάρι εκτίθεται ήδη για προσκύνημα καλαίσθητο Εικόνισμα του τιμωμένου Αγίου, ευγενική δωρεά της καλής Οικογένειας του ζακυνθίου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Κωστή, Εφημερίου Ι. Ν. Αγίας Ματρώνας Νέας Ερυθραίας Αττικής.

Όσοι φιλάγιοι και φιλέορτοι, καλοδεχούμενοι!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: