e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Στιγμές από τα Εσπέρια για τον "Άξιόν εστι" και τους Αγ. Βαρθολομαίο και Βαρνάβα στο Φανάρι


Ο Μ. Εσπερινός για την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου “Άξιόν Εστι” και για την εορτή της μνήμης των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα 

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, Τετάρτη, 10 Ιουνίου, το απόγευμα, στον Π.Πατριαρχικό Ναό, στον Μ.Εσπερινό για την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου “Άξιόν Εστιν”, και για την εορτή της μνήμης των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, κατά την οποία εορτάζει τα ονομαστήριά Του. 

Στο τέλος του Μ. Εσπερινού ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του Διδασκάλου του Γένους Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού του Ιμβρίου (1772 – 1851), του οποίου φέρει το όνομα.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών, ο Παναγιώτατος δεν θα εορτάσει, όπως κάθε χρόνο, τα ονομαστήριά Του. Αύριο, ημέρα της εορτής Του, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.














Δεν υπάρχουν σχόλια: