e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αποχαιρετά τον ομογενή γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη


Με μια βαθιά συναισθηματική και συγκινητική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αποχαιρετίζει τον κορυφαίο ομογενή γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή «ειρηνικά», όπως ανέφερε ο γιος του, βουλευτής Τζον Σαρμπάνης, σε ηλικία 87 ετών.

Αποδίδοντας φόρο τιμής σε έναν πολιτικό-θρύλο για την Ομογένεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σημειώνει ότι ο Πολ Σαρμπάνης, γιος Ελλήνων μεταναστών, του Σπύρου και της Ματίνας, με λαμπρές σπουδές, διακρίθηκε εκπροσωπώντας τους πολίτες του Μέριλαντ για δεκαετίες. Όπως υπογραμμίζει, «ο γερουσιαστής υπήρξε τέκνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καύχημα του αμερικανικού έθνους και της ελληνικής Διασποράς. Αιωνία του η μνήμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: