e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη


Επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, 19 Απριλίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. 


Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Γενικός Πρόξενος, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές του τρέχοντος έτους. Ως εκ τούτου, επρόκειτο για την πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα και εποικοδομητικό κλίμα. 


Τη συζήτηση απασχόλησαν ζητήματα που άπτονται των αναγκών της πολυπληθούς ελληνικής ομογένειας στη Βικτώρια, καθώς και της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ συνομολογήθηκε η ανάγκη για στενή και αγαστή συνεργασία. 


Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος ευχήθηκε στον κ. Κακαβελάκη, καθώς και στο προσωπικό του Γενικού Προξενείου, καλή δύναμη και επιτυχία στο απαιτητικό και ευθυνοφόρο έργο που έχουν αναλάβει. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι ο νέος Πρόξενος θα ανταποκριθεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μελβούρνη, καθώς πρόκειται για ένα αξιόλογο πρόσωπο που χαίρει ήδη της αποδοχής και της εκτίμησης των ομογενών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: