e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

"Προς Εκκλησιασμόν" με τον αγιογράφο Ξενοφώντα Μπόκο [video]


Η ενορία του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης. 
Στην ενδέκατη εκπομπή προσκεκλημένος ο αγιογράφος Ξενοφών Μπόκος. 
Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Μια συζήτηση για την αγιογραφία στον καιρό μας, για την παράδοση, για το προς ανακάλυψιν βάθος της εκκλησιαστικής ζωγραφικής. 
 
Ο Ξενοφών Μπόκος γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής το 1978. Ζει και εργάζεται ως αγιογράφος στο Μοσχάτο από το 2004. Ξεκίνησε μαθήματα αγιογραφίας στη Σχολή του Σπύρου Καρδαμάκη από το 1996 ως το 1999. Από το 2004 μπήκε στο εργαστήριο αγιογραφίας του Θέμη Πέτρου όπου και συνεργάστηκε στην τοιχογράφηση διαφόρων ναών, ενώ από το 2008 ως το 2011 συνέχισε τη συνεργασία του σε τοιχογραφίες εκκλησιών με το εργαστήριο του Μιχάλη Αλεβυζάκη. Από το 2011 εργάζεται μόνος σε εικονογραφήσεις παρεκκλησιών, φορητών εικόνων και χειρογράφων, ενώ για μικρό διάστημα συνεργάστηκε και με τον Δημήτρη Χατζηαποστόλου στο σιμωνοπετρίτικο μετόχι της Ανάληψης στο Βύρωνα. Έχει συμμετάσχει σε 4 ομαδικές εκθέσεις και έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με εικονογραφήσεις βιβλίων. Ειδικεύεται στην απόδοση πρωτότυπων και σπάνιων θεμάτων με τη βυζαντινή τεχνική και εκτελεί μινιατούρες σε απομιμήσεις χειρογράφων.  
Την επιμέλεια της εικόνας και του ήχου είχαν η Κατερίνα Λεονάρδου και η Μαργαρίτα Στασινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: