e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

"Προς Εκκλησιασμόν" με την καθηγήτρια Γερμανικών Βίκυ Απέργη [video]

Η Ενορία του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης. 
Στην 13η εκπομπή της σειράς, προσκεκλημένη η καθηγήτρια Γερμανικών Βασιλική Απέργη. 
Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Την επιμέλεια της εικόνας και του ήχου είχαν η Κατερίνα Λεονάρδου και η Μαργαρίτα Στασινού.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:
   
Η Βασιλική Απέργη είναι καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας, με σημαντικές σπουδές και διακρίσεις για το εκπαιδευτικό της έργο. Διδάσκει στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 2007 πήρε το 1ο Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2007 από τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, ενώ το 2008 πήρε Ειδικό Τιμητικό βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2008, πάλι από τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα. Η Διπλωματική Εργασία της στο Μεταπτυχιακό της ήταν η μετάφραση – από Ελληνικά σε Γερμανικά - και φιλολογική ανάλυση του κειμένου «Η Παιδεία του Ανθρώπου, 1ο κεφάλαιο» του Χρήστου Μαλεβίτση (βαθμός «Άριστα»). Τον Απρίλιο του 2021 διακρίθηκε για την παρουσίαση της καλύτερης διδακτικής πρακτικής για την Ελλάδα στην Διαδικτυακή Διημερίδα Καθηγητών Γερμανικής Αθμιας Εκπαίδευσης για την ΝΑ Ευρώπη, Γερμανικό Ινστιτούτου Γκαίτε Μονάχου. Ως εκπαιδευτικός έχει εκπονήσει πολλά διεθνή πολιτιστικά προγράμματα και έχει, επίσης, εργαστεί και ως διερμηνέας, μεταφράστρια, καθηγήτρια Ελληνικής ως ξένης γλώσσας, ενώ έχει συμμετάσχει και σε Σχολικές Επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας. Την περίοδο 2011-18 παρείχε ενισχυτική διδασκαλία στα Γερμανικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Ψυχικού, υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μιλάει, επίσης, Αγγλικά και Γαλλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: