e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Κυριακή, 17.10.2021, προεορτάζοντας τον Άγιο Γεράσιμο στην Παναγούλα Βανάτου


Πρωί Κυριακής Δ΄ Λουκά (ή του Σπορέως), 17η Οκτωβρίου 2021, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου, η κυριακάτικη θεία Λειτουργία, προεορτάζοντας την μνήμη του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία. 
     Τον ιερουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν κατανυκτικά από του ψαλτηρίου οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης. 
     Ο κ. Ζούλας, διαπρεπής ρήτορας, ομίλησε από άμβωνος εμπνευσμένα. Στο τέλος έγινε Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου Γερασίμου και ευλογήθηκε Φανουρόπιτα. Ταύτα ήταν δεητική προσφορά αφενός μεν της Οικογενείας Αναστασίου - Αγγελικής Δρογγίτη, αφετέρου δε του Ιωάννου Κλάδη, θεολόγου.
     Σημειωτέον ότι έγινε και το 6μηνο Μνημόσυνο της μακαριστής ενορίτισσάς μας Ιουστίνης Μούσουρα. 








































Δεν υπάρχουν σχόλια: