e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

"Μη παρίδης αμαρτωλών δεήσεων φωνάς". Παράκληση απόψε στη Φανερωμένη Μπανάτου


Απόγευμα Παρασκευής, εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 6 Αυγούστου 2021, στον Ναό της Φανερωμένης, εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Παναγία.

Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 2021 και Παράκληση στην Κουμαριώτισσα Νεοχωρίου ΚΠόλεως

6.8.2021. Με θεία λειτουργία και μικρή παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο γιόρτασε με ευλάβεια η Κοινότητα Νεοχωρίου, στον Ι.Ν. Παναγίας Κουμαριώτισσας, τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, ιερουργούντος του Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθαγγέλου, Αρχειοφύλακα των Πατριαρχείων.

Παράλληλα, τηρήθηκε το πατροπαράδοτο έθιμο της ευλόγησης της νέας εσοδείας των σταφυλιών, τα οποία μοιράστηκαν στους πιστούς.
Με το πέρας των ακολουθιών, προσφέρθηκε κέρασμα στους ενορίτες και φίλους που εκκλησιάστηκαν, ενώ παράλληλα όλες κι όλοι ευχήθηκαν στον νεωκόρο μας, κ. Σωτήρη Ζήλο, που σήμερα γιορτάζει τα ονομαστήριά του.

Φωτογραφίες: Ηλίας Κουλουρίδης

Η Ίμβρος υποδέχτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη [video]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφτασε σήμερα, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, στην γενέτειρά του Ίμβρο, όπου θα εορταστούν τα 60 χρόνια της ιερωσύνης Του και τα 30 χρόνια της Πατριαρχίας Του. 
     Ο Πατριάρχης έτυχε θερμής υποδοχής από τους συμπατριώτες Του και επί τη αφίξει Του τελέστηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας. Τον Πατριάρχη προσφώνησε καταλλήλως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΙΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ:

Εορτή Θείας Μεταμορφώσεως 2021 στη Φανερωμένη Μπανάτου εν Ζακύνθω


Πρωί Παρασκευής, 6ης Αυγούστου 2021, εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον αμπελοκληματοστόλιστο Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, όπου πραγματοποιήθηκε η Ευχαριστιακή Σύναξη της ημέρας. 
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Ιωάννης Καραβάνης. Ο π. Παναγιώτης, ομιλώντας προς τους πιστούς, αναφέρθηκε στην μεταμορφωτική ισχύ της συνάφειάς μας με τον Κύριο Ιησού, στο Φως που κατακλύζει την αγαπητική και καρδιακή σχέση μας μ'  Εκείνον και πώς η ύλη και αυτή μεταμορφώνεται εν Χριστώ, όπως π.χ. ο χυμός των σταφυλιών, ο οποίος -διά Πνεύματος Αγίου- μεταβάλλεται σε Αίμα Χριστού, χριστοποιώντας κι αιωνίζοντας την ύπαρξη ενός εκάστου εκ των μετεχόντων και κοινωνούντων. 
     Πριν από το τέλος της θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η καθιερωμένη Ευχή των Σταφυλιών και Σταφιδών, ενώ ευλογήθηκαν οι νέοι αυτοί καρποί σε καλάθια με σταφύλια, που προσκόμισαν σεβαστικά στον Ναό μας οι Οικογένειες α) Εμμανουήλ Ροδίτη και Μαρίας Μαμφρέδα και β) Παύλου και Γεωργίας Δρογγίτη

Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης


Πρωί 6ης Αυγούστου 2021, η εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας τίμησε τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

Πρωί εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 6.8.2021, στον Ναό του Αγίου Γεωργίου του Αρεταίειου Νοσοκομείου, λειτούργησε μόνος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης., παρόντων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο και στο τέλος ευλόγησε Αρτοκλασία και τα νέα σταφύλια, ενώ ανέπεμψε δέηση υπέρ των ασθενούντων, ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του θεραπευτικού ιδρύματος.

Αρχιερατική Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαγοπόδου Ζακύνθου


Πρωί εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως, 6η Αυγούστου 2021, στον πανηγυρίζοντα Ναό χωρίου Λαγοπόδου Ζακύνθου, η Θεία Λειτουργία, προεστώτος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄

Επισκευή και συντήρηση του Ναού Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου στο Ουλσάν Νοτίου Κορέας

Τα έργα επισκευής και συντήρησης του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου Αιγίνης στην πόλη του Ουλσάν, τελείωσαν με επιτυχία. Οι φθορές στην σκεπή του Ιερού Ναού, που είχαν ως αποτέλεσμα να εισέρχονται τα βρόχινα νερά στο εσωτερικό του Ναού και μάλιστα είχαν αρχίσει να προκαλούν ζημιά στις τοιχογραφίες, αποκαταστάθηκαν πλήρως. Έγινε επίσης ο ελαιοχρωματισμός εξωτερικά όλου του κτηρίου και εσωτερικά του γραφείου και του βαπτιστηρίου. 

Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν οικονομικά ή με άλλο τρόπο στην ολοκλήρωση του έργου αυτού και ευχόμαστε ο Κύριος, δια πρεσβειών του Αγίου Διονυσίου, να τους χαρίζει υγεία και κάθε ευλογία Του στους ίδιους και στους οικείους τους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορέας

Εορτή Θείας Μεταμορφώσεως 2021 στην Πατριαρχική Σκήτη Αγ. Σπυρίδωνος Χάλκης

Προεξάρχοντος του Καθηγουμένου, Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, τελέστηκε σήμερα (6.8.2021) στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική Σκήτη Αγίου Σπυρίδωνος Χάλκης, της οποίας η φροντίδα έχει ανατεθεί στην Θεολογική Σχολή, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας ανεγνώσθη υπό του Καθηγουμένου η ειθισμένη ευχή της ευλογήσεως των γεννημάτων της αμπέλου. Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί και την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως στο Φανάρι [video-photos]

Η Θεία Λειτουργία επί τη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου από τον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, σήμερα Παρασκευή 6η Αυγούστου 2021, ιερουργούντος του Παν. Μεγάλου Πρωτοσυγκέλλου της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Θεοδώρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ του YANI KAYAKOPARAN:

Αρχιερατική Λειτουργία στα Στροφάδια για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος


Σήμερα, 6η Αυγούστου 2021, εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ημέρα πάλαι ποτέ της κατ' εξοχήν πανηγύρεως για τον "πλωτό Παράδεισο" των Στροφάδων Νήσων, στο μεγάλο νησί και μάλιστα στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου, λειτούργησε μόνος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, τιμώντας έτσι τη μεγάλη εορτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: