e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας στην Συροϊακωβιτική Εκκλησία των Βρυξελλών

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Βρυξελλών. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, αυτήν την του Ασώτου Υιού. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, Οικονόμο Γεώργιο Κόκκωνα, για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελεί στους ενορίτες και με την ευκαιρία του ήδη αρξαμένου Τριωδίου ευχήθηκε «Καλή Τεσσαρακοστή».
 
Εν συνεχεία, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Παν. Αρχιεπισκόπου κ. Γεωργίου Kourieh, Πατριαρχικού Επιτρόπου της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας στο Βέλγιο, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο, και συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αιμιλιανό Χατζηβασιλείου, παρέστη στην χειροτονία ενός νέου ιερέως, του κ. Habib Gecer, της Εκκλησίας του, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Βρυξελλών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας διατηρεί στενή επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Γεώργιο Kourieh. Η καλή συνεργασία ξεκίνησε από την αναγνώριση της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας από το Βελγικό Κράτος και με την υπογραφή δήλωσης ότι ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκπροσωπεί όλους τους ορθοδόξους χριστιανούς του Βελγίου έναντι των Αρχών του Βελγίου, συμπεριλαμβανομένων και των Συροϊακωβιτών Χριστιανών.





Δεν υπάρχουν σχόλια: