e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος για τα 15χρονα του "Νυχθημερόν"

Αγαπητέ μου αδελφέ π. Παναγιώτη,

Για τα δεκαπεντάχρονα του "Νυχθημερόν" σπεύδω να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήριά μου και τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για απρόσκοπτη συνέχιση της δημιουργικής και δυναμικής παρουσίας σας στον δημόσιο χώρο. Στην δημόσια πλατεία του διαλόγου, της υπευθυνότητας, της συνύπαρξης, του δικαίου.

Όλα αυτά τα χρόνια με παρρησία διδάξατε εκκλησιαστικό ήθος, στηρίξατε την γνήσια ορθόδοξη εκκλησιολογία και την κανονική τάξη, σε εποχές αήθους αμφισβήτησης και ανατροπών, όπως τούτες που ζούμε αυτόν τον καιρό. Παράλληλα, δεν διστάζετε να ασκείτε, με τρόπο ευγενικό και θεολογικά θεμελιωμένο, την κριτική σας στα όσα χρήζουν κριτικής που αποβλέπει στην επαναφορά. 

Δεν θα πρέπει να παραλείψω να αναφέρω την σπουδαιότητα της ενασχόλησής σας με τον Πολιτισμό και τις διάφορες εκφάνσεις του, καταδεικνύοντας το αλληλένδετο Εκκλησίας και Πολιτισμού.

Εύχομαι για πολλά χρόνια ακόμα να καταθέτετε τον προφητικό σας λόγο και να βοηθάτε όσους επιθυμούν να προσεγγίζουν την αλήθεια της Εκκλησίας, τον Ιησού Χριστό.

Με αναστάσιμους ασπασμούς και τιμή

+ Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: