e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Τιμώντας τέσσερις Μικρασιάτισσες Παναγίες στη Ρόδο. Αρχιερατικά εσπέρια και εκδήλωση [video]

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου υποδέχτηκε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού τέσσερις ιερές Εικόνες της Παναγίας:

α) της "Μικρασιάτισσας" από τον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Απολλώνων, η οποία έφθασε στη Ρόδο από το Αιβαλί (Κυδωνίες της Μικράς Ασίας).

β) της "Ελεούσας Ρεϊζντεριανής", η οποία προέρχεται από το Ρεΐζ Ντερέ της Ερυθραίας και φυλάσσεται σήμερα στον ομώνυμο Ναό στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

γ) Της "Καμαριανής", η οποία προέρχεται από το νησί Καμάρι και φυλάσσεται σήμερα στη Σύμη.

δ) Της "Καραμακκιανής", η οποία έφθασε στη Σύμη από τα Καράμμακα της χερσονήσου του Αλωπού (αρχαία Λώρυμα).

Η υποδοχή των ιερών Εικόνων έγινε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ώρα 17.00 στο χώρο μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού και ακολούθησε ο Αναστάσιμος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου, συμπροσευχομένου του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, εκκλησιασθέντων δε πολλών από τα Μέλη του 5ου Συνεδρίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας. 

Ακολούθησε εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή και κέρασμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΘΑΡΡΙ:




Δεν υπάρχουν σχόλια: