e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ανθρωπιστική βοήθεια του Οικουμενικού Πατριάρχου σε εκτοπισμένους Ουκρανούς

[Ακολουθεί δημοσίευση, προερχόμενη από την επίσημη ιστοσελίδα της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας και αφορά σε ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία διανέμουν εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχου. Την είδηση πληροφορούμαστε από τους ίδιους τους Ουκρανούς και όχι από το Φανάρι, διότι βεβαίως ακολουθεί το "Μη γνώτω η δεξιά σου τι ποιεί η αριστερά σου".]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσέφερε και πάλι βοήθεια στους εσωτερικά εκτοπισμένους στην Ουκρανία

Ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως - Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέδωσε για άλλη μια φορά ανθρωπιστική βοήθεια για τους Ουκρανούς που έχασαν τα σπίτια τους ή αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν λόγω της πλήρους ρωσικής επίθεσης.

Χάρη στις προσπάθειες του Μητροπολίτη Ντονέτσκ και Μαριούπολης Σέργιου, ο οποίος οργάνωσε έναν ανθρωπιστικό κόμβο στο Ντνίπρο και τον διαχειρίζεται ενεργά, όσοι έχουν ανάγκη μπορούν τακτικά να λαμβάνουν βοήθεια.

Στη σελίδα του στο Facebook, ο Μητροπολίτης Σέργιος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την πνευματική και υλική υποστήριξη των Ουκρανών σε δύσκολες στιγμές. Γράφει συγκεκριμένα: "Σας ευχαριστούμε ειλικρινά για τη μεγάλη υποστήριξη και την υλική βοήθεια που έλαβαν σήμερα οι εσωτερικά εκτοπισμένοι και οι πολύτεκνες οικογένειές μας μέσω του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Επιφανίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η Παναγιότητά του στηρίζει πνευματικά και υλικά τους Ουκρανούς σε δύσκολες δοκιμασίες και δείχνει την αγάπη και την υποστήριξή του - ας τους ανταμείψει ο Κύριος για την καλή τους πράξη!

Μαζί στη νίκη!!! Δόξα τω Θεώ!!! Δόξα στην Ουκρανία!!!" 

Πηγή












Δεν υπάρχουν σχόλια: