e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Σύδνεϋ: Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην παράσταση «Αναγέννηση ενός έθνους»

Την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, η Σχολή Ελληνικού Χορού Ράλλη (Rallis School of Greek Dance – RSGDSYD), με την εκτελεστική επιτροπή και τους μαθητές της, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, παρουσίασαν μια μοναδική και συγκινητική παράσταση με τίτλο «Αναγέννηση ενός έθνους», η οποία προετοιμάστηκε στο πλαίσιο των εορτασμών της Επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Την υπογραφή της παραγωγής φέρει ο κ. Ράλλης Βαταλίδης, ο οποίος συνδύασε αφήγηση, λαϊκή μουσική και παραδοσιακό χορό, σε μια παράσταση η οποία μνημόνευσε και απέτισε φόρο τιμής στον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων για απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό.

Στην παράσταση έλαβαν μέρος πάνω από 80 νεαροί ερμηνευτές ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι, ντυμένοι με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές, ερμήνευσαν δέκα εμπνευσμένες θεατρικές πράξεις, από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης μέχρι την ευτυχή κατάληξη του Αγώνα του ’21 και την ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος παραβρέθηκε ως επίτιμος προσκεκλημένος και μίλησε στο κοινό του κατάμεστου Science Theatre, του Πανεπιστημίου Νέας Νοτίου Ουαλίας, συγχαίροντας το χορευτικό συγκρότημα του κ. Βαταλίδη και όλους τους συντελεστές για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν, η οποία απαίτησε πολύωρες προετοιμασίες καθημερινά επί πολλούς μήνες, και για το αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα που παρουσίασαν.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων και, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε το καθήκον που έχει η ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας να διατηρεί ισχυρούς τους δεσμούς της με τη φιλτάτη πατρίδα, την Ελλάδα, και με την ευλογημένη ορθόδοξη πίστη,  αλλά και να είναι υπερήφανη για έναν λαό που αρνήθηκε να ζει κάτω από τη σκλαβιά και την καταπίεση.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη επίσης τους νέους της Σχολής Χορού Ράλλη, επαινώντας τους για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη παραγωγή, και δήλωσε την πατρική ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι νέοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής τιμούν με αξιοθαύμαστη αφοσίωση την ιστορία του Έθνους μας.

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γενικός Πρόξενο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: