e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Επίδοση φωτογραφικού λευκώματος του Κώστα Τζιβανίδη στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο αγαπητός φωτογράφος Κώστας Τζιβανίδης μάς πληροφορεί -στη σελίδα του στο facebook- σχετικά με την αποψινή επίσκεψή του στον Οικουμενικό Πατριάρχης και την επίδοση, στον Πατριάρχη του Γένους- λευκώματος με φωτογραφίες που ο ίδιος αποτύπωσε από προσκυνηματικές επισκέψεις προσωπικοτήτων στον Άγιον Όρος. Αναφέρει ο κ. Τζιβανίδης:

Πατριάρχης Κύριλλος, ο πάμπλουτος «αρχιερέας του καπνού»


Η περιουσία του που ίσως φτάνει τα 8 δισ. απειλείται από τις κυρώσεις της ΕΕ.

Δεν είναι σύνηθες για θρησκευτικό ηγέτη, αλλά ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, πνευματικός ηγέτης 150 εκατομμυρίων ορθόδοξων πιστών σε όλο τον κόσμο, έχει ένα ειρωνικό παρατσούκλι. Τον αποκαλούν «αρχιερέα του καπνού».

Χορωδίες από το Αγρίνιο στον Οικουμενικό Πατριάρχη [video-photos]

Η μουσικοδιδάσκαλος κ. Χρυσούλα Τασολάμπρου μάς πληροφορεί για την επίσκεψή της, μαζί με τους χορωδούς συνεργάτες της, στο ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το αειλαμπές Φανάρι και τη θερμή συνάντησή τους με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στον οποίον παρουσίασαν την δουλειά τους:

73η μέρα εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κ. Ονισένκο σχολιάζει [video-photos]

7 Μαΐου 2022, δηλαδή 73η μέρα της άναδρης και λυσσαλέας εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο σχολιάζει τα συμβαίνοντα με τον δικό του χαρακτηριστικό κι ευθύτατο τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο στη Λιθακιά Ζακύνθου

Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός εψάλη απόψε, Σάββατο προ της Κυριακής των Μυροφόρων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Λιθακιάς Ζακύνθου επί τη αυριανή εορτή του Επιστηθίου Φίλου του Χριστού και Ευαγγελιστού. Προς τους εκκλησιασθέντες ομίλησε κατάλληλα ο Μητροπολίτης.

[Φωτογραφίες: Ιωάννης Γιαννόπουλος]

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ταξιάρχη Μανταμάδου Λέσβου [video]

Πανηγυρικός Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στο κοσμαγάπητο Προσκύνημα της Ενορίας του Ταξιάρχη Μανταμάδου νήσου Λέσβου εψάλη απόψε, 7.5.2022, επί τη αυριανή Ευχαριστιακή Συνάξει. Κατ' έτος εκεί, την Κυριακή των Μυροφόρων τελείται μεγάλη εορτή, με τη συρροή χιλιάδων προσκυνητών. 

Φέτος, μετά δυο χρόνια περιορισμών λόγω Κορονοϊού, τελούνται όλα ελεύθερα, οπότε ο λαός έχει πλέον την δυνατότητα να προσέλθει και να προσκυνήσει τον θαυματουργό Ταξιάρχη. 

Απόψε χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, παρόντων του Σεβ. Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Ο Εσπερινός της Κυριακής των Μυροφόρων στο Φανάρι [video]

Σήμερα, Σάββατο 7 Μαΐου 2022, εψάλη ο Αναστάσιμος Εσπερινός της αυριανής Κυριακής των Μυροφόρων στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Φανάρι, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κρήνης κ. Κυρίλλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Πάτμος: Το μέγα σήμαντρο διαλαλεί την απαρχή της εορτής Ιωάννου του Θεολόγου [video]


 Πάτμος: Το μέγα σήμαντρο διαλαλεί την απαρχή της εορτής Ιωάννου του Θεολόγου, στην περιώνυμη Μονή Του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ο Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος Αποστολίδης (1963-2022): Επιμνημόσυνες σκέψεις

Γράφει ο Μ. Γ. ΒΑΡΒΟΥΝΗΣ

Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Κοσμήτωρ της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Άρχων Προστάτης των Γραμμάτων της Μ.τ.Χ.Ε.

Η αιφνίδια κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, κατά κόσμον Αλέξανδρου Αποστολίδη, δεν βύθισε μόνο στο πένθος τους χριστιανούς της επαρχίας του, αλλά λύπησε βαθύτατα, με το αίσθημα της κατ’ άνθρωπον λύπης, πολλούς ανθρώπους, χριστιανούς και μη, εντός και εκτός Ελλάδος, που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν στη διάρκεια της σύντομης, αλλά μεστής και παραγωγικής ζωής και δράσης του.

“Προάγει ὑμᾶς εἰς τὴν Γαλιλαίαν”

“Ἀλλ᾽ ὑπάγετε καί εἴπατε τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ καὶ τῷ Πέτρῳ ὅτι προάγει ὑμᾶς εἰς τὴν Γαλιλαίαν· ἐκεῖ αὐτὸν ὄψεσθε, καθὼς εἶπεν ὑμῖν” (Μᾶρκ. 16, 7)

“Αλλά πάτε και πείτε στους μαθητές Του και στον Πέτρο ότι θα προηγηθεί από σας στην Γαλιλαία. Εκεί θα Τον δείτε, καθώς σας είπε”.

Η εμπειρία της Αναστάσεως ["Φωνή Κυρίου" Κυριακής Μυροφόρων, 8.5.2022]