e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Πέρθη Αυστραλίας: Εορτή Αγ. Γεωργίου και γεύμα στον Ναό Αγ. Νεκταρίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου 2023, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο προάστιο Dianella της Πέρθης, ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις αναστάσιμες ευχές του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου σε όλους τους πιστούς. Στη συνέχεια, τούς προσκάλεσε να παρακαθήσουν στο πασχαλινό γεύμα, στον υπαίθριο χώρο της εκκλησίας, που παρατέθηκε από την Ενορία Αγίου Νεκταρίου από κοινού με την Ποντιακή Αδελφότητα «Άγιος Γεώργιος» Δυτικής Αυστραλίας.

Το γεύμα συνοδευόταν από ζωντανή μουσική, από τον Dj Mikonic, ενώ ο «Mr Meli» διέθετε νόστιμους λουκουμάδες και παγωτό.

Παράλληλα, νέοι και νέες με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές παρουσίασαν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς.

Επίσης, κόπηκε τούρτα για έναν από τους μεγάλους δωρητές του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, τον κ. Νικόλαο Λουκά, ο οποίος πρόσφατα γιόρτασε τα γενέθλιά του. Ο Θεοφιλέστατος, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ευχήθηκε χρόνια πολλά στον κ. Λουκά και τον ευχαρίστησε για τη διαρκή αγάπη και στήριξή του προς την Εκκλησία.

Σημειώνεται ότι στο γεύμα παρέστησαν και οι αθλητές από την Ελλάδα, που βρέθηκαν στην Πέρθη για να συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: