e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Ο Νιγηρίας Αλέξανδρος εκ των επιγείων στα ουράνια

Σκέψεις του Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Κεφαλληνού

Εφημερίου Μπόχαλης Ζακύνθου

Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος μετέστη εκ των επιγείων στα ουράνια... Πορεύτηκε ως ιεραπόστολος με ευρύ πνεύμα και οραματιστής της αρμονικής συνύπαρξης εκ διαμέτρου διαφορετικών πολιτισμών στο όνομα του Χριστού μας, υπήρξε εμβριθής θεολόγος με αναφορά στην Πατερική Παράδοση και εφαρμογή στο σύγχρονο πολιτισμό και στα προβλήματα του σημερινού ανθρώπου, χαρακτηριζόταν από ευρυμάθεια με πλατύ και ανοιχτό τρόπο σκέψης, μα κυρίως και πάνω από όλα έζησε ως Άνθρωπος της προσφοράς, της αγάπης, της πραότητας, του χαμόγελου, γνήσιος και αυθεντικός φίλος Χριστού.

Με βαθιά πίστη στην Ανάσταση, θάρρος, ανεξάντλητη υπομονή και παροιμιώδη στωικότητα αντιμετώπισε τα πολλαπλά θέματα υγείας, που τον οδήγησαν πρόωρα στην αναχώρηση του και συνάντηση με τον Δημιουργό μας.

Θα μας λείψει ως καλός και αγαπητός φίλος του νησιού μας και του Αγίου μας, θα μας λείψει ως καλός αδελφός και συλλειτουργός μας, θα λείψει γενικότερα από την Ορθόδοξη οικογένεια και τους πονεμένους λαούς της Αφρικής που με αυταπάρνηση, θυσιαστικό πνεύμα και ένθεο ζήλο διακόνησε για πολλά χρόνια!

Καλή αντάμωση δεσπότη μου, να έχουμε την ευχή σου και ας προσπαθήσουμε να διδαχτούμε από τις παρακαταθήκες που μας άφησες με την επί γης βιωτή σου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: