e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για τους πιλότους του Canadair που κατέπεσε στην Εύβοια

«Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας θρηνεί μαζί με τα αδέλφια μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, την απώλεια δύο νέων παιδιών που θυσίασαν τις δικές τους ζωές για να σώσουν ζωές συνανθρώπων τους. Δύο πραγματικών ηρώων που υπηρετούσαν συνειδητά, με ανδρεία και αυταπάρνηση, το κοινό καλό».

Τα παραπάνω σημειώνει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, σε ανάρτησή του στο Instagram, για τον σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, τους δυο ήρωες χειριστές πυροσβεστικού αεροσκάφους που θυσιάστηκαν στο καθήκον κατά την επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια.

«Άπειρη η ευγνωμοσύνη που τους οφείλουμε», επισημαίνει ο Σεβασμιώτατος, «και, ως ελάχιστη έκφραση αυτής, προσευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ο Θεός να τους χαρίσει αιώνια ανάπαυση, καθώς και να ενισχύσει τους συγγενείς και οικείους τους που αυτές τις ώρες βιώνουν ανείπωτο πόνο».

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου καταλήγει με τη διαβεβαίωση: «Χρήστο, Περικλή, δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ! Αιωνία σας η μνήμη!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: