e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Northcote Αυστραλίας: Η Νεολαία μυήθηκε στη Βυζαντινή Αγιογραφία

Στη Βυζαντινή Αγιογραφία μυήθηκε η Νεολαία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote στη Βικτώρια, στο πλαίσιο σχετικής Ημερίδας που διοργανώθηκε στην Ενορία της Υπαπαντής του Κυρίου Coburg.

Στην ημερίδα παρέστη ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, ο οποίος, αφού διαβίβασε σε όλους τις ευχές και την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, τόνισε τη σημασία των ιερών Εικόνων και τον καθοριστικό ρόλο τους στην λατρεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας. «Τα εικονίσματα μάς δείχνουν την αιωνιότητα, μας λένε τι μπορούμε να γίνουμε κι εμείς εάν η ζωή μας είναι αφιερωμένη στον Χριστό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο π. Λεωνίδας Ιωάννου, ο οποίος κατέχει γνώσεις της τέχνης της Αγιογραφίας και ήταν ο κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας, έδωσε έμφαση στην ιστορική εξέλιξη της τέχνης και στην θεολογική της σημασία.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και σε πρακτικό επίπεδο την τέχνη της Αγιογραφίας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: