e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Κωνσταντινούπολη: Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Μεγαλώνυμο Κοινότητα Σταυροδρομίου

Την Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023, εορτή του Αγίου Φανουρίου, τελέστηκαν Θείες Λειτουργίες στην Μεγαλώνυμο Κοινότητα Σταυροδρομίου.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας λειτούργησε ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος, Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ενώ στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου υπάρχει και παρεκκλήσιον του εορταζόμενου Αγίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τράλλεων κ. Βενιαμίν.

Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών, αφού ομίλησαν οι Αρχιερείς στο εκκλησίασμα για την σημασία του Αγίου στην ζωή της Εκκλησίας και των πιστών, ευλόγησαν την πατροπαράδοτη Φανουρόπιτα υπέρ υγείας των μελών της Κοινότητος και Ομογένειας της Πόλεως.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: