e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ναός του Πατριαρχείου Μόσχας στην περιοχή του Ούμαν ενώθηκε με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας

Πρόσφατα, η ενορία του χωριού Μάλα Σεβαστιάνιβκα προσχώρησε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Αυτό αναφέρθηκε στη σελίδα της Επισκοπής Τσερκάσι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στο Facebook.

Σε σχέση με την απόφαση της ορθόδοξης ενορία να ενταχθεί στην Ουκρανική Εκκλησία, ο Μητροπολίτης Τσερκάσι και Τσιχιρίν Ιωάννης επισκέφθηκε τον ιερό Ναό στις 21 Σεπτεμβρίου και τέλεσε Θεία Λειτουργία. Οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν ειδική προσευχή για τους στρατιωτικούς που υπερασπίζονται τη χώρα, για όσους έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτήν και για τους πολίτες που πλήττονται από τον πόλεμο.

© Πνευματικό Μέτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: