e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην εκδήλωση του Α. Σ. Πέρα για την ολοκλήρωση Προγράμματος για άτομα με νόσο Alzheimer

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη και ομίλησε στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Πέρα, το απόγευμα της Πέμπτης, 21 Δεκεμβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις του, με την ευκαιρία της ολοκληρώσεως του Προγράμματος, στην υλοποίηση του οποίου συμμετείχε ο Σύλλογος, για άτομα με νόσο Alzheimer, που αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αθλητικών Δράσεων hAlt Project.

Ο Παναγιώτατος στην ομιλία του εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις δράσεις αυτές του ιστορικού αθλητικού Συλλόγου της Ομογενείας, και ιδιαιτέρως για την συμβολή του στην ενημέρωση, αλλά και την βελτίωση της ζωής των πασχόντων συνανθρώπων μας από Alzheimer. 

Ο Πατριάρχης συνεχάρη τους παράγοντες και τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Πέρα (Beyoğlu Spor Kulübü), για την συγκεκριμένη και όλες τις σχετικές κοινωνικές πρωτοβουλίες του, αλλά και για την προσφορά και τις επιτυχίες του στον αθλητισμό καθώς εφέτος συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής και δράσης. 

Προηγουμένως, για το Πρόγραμμα και την επιτυχή υλοποίησή του μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εντιμ. κ. Ανδρέας Ρομπόπουλος, και η Ευγεν κ. Νιλουφέρ Μπιρτζάν, συντονίστρια του Προγράμματος.

Παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο Εξοχ. Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, εκπρόσωπος του Δημάρχου Πέρα (Beyoğlu), εκπρόσωπος του αρμοδίου Υπουργείου της Τουρκικής Δημοκρατίας, και παράγοντες της Ομογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθλητικός Σύλλογος Πέρα, είναι ο μοναδικός φορέας που συμμετείχε στο hAlt Project από την Τουρκία, και συνεργάστηκε για την υλοποίησή του με φορείς από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Κύπρο, με στόχο να προσφέρει σε άτομα με Alzheimer τη δυνατότητα βελτίωσης των ικανοτήτων τους μέσω της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Προηγουμένως, ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε την έδρα της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Πέραν, η οποία στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με τον Αθλητικό Σύλλογο, και αντήλλαξε εόρτιες ευχές με την Πρόεδρο του Δ.Σ. Ευγεν. κ. Λούκια Κοτάμ και τα μέλη αυτού.

_______

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου









Δεν υπάρχουν σχόλια: