e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Πανήγυρις του Ναού Αγίου Νικολάου στην Καμπέρα

Με τις ευλογίες του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα. Το απόγευμα της Τρίτης, παραμονή της εορτής, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ το πρωί της Τετάρτης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή του Προστάτη της Ενορίας – Κοινότητας Καμπέρας, Αγίου Νικολάου, του Θαυματουργού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, αφού μετέφερε στο εκκλησίασμα την αγάπη και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος περιέγραψε κατά το κήρυγμά του τις τρεις κύριες αρετές διέθετε ο Άγιος Νικόλαος, τις οποίες καλούνται να αποκτήσουν και οι σύγχρονοι Χριστιανοί ώστε να συνδεθούν στενότερα με τον Χριστό.

Κατά πρώτον, σημείωσε πως ο Άγιος Νικόλαος ήταν ένας άνθρωπος με βαθιά πίστη, ένας Ιεράρχης που υπερασπίστηκε αυτή την πίστη και δεν φοβόταν να διακηρύξει την αλήθεια. Κατά δεύτερον, επισήμανε ότι ο Άγιος Νικόλαος έζησε ασκητική ζωή και στο επίκεντρο της καθημερινής του ζωής ήταν η προσευχή και η νηστεία. Κατά τρίτον, ο Θεοφιλέστατος υπενθύμισε πως ο Άγιος Νικόλαος ήταν μια εικόνα ευγένειας, ένα άτομο που αγαπούσε τους αδελφούς του και υπήρξε στήριγμα για τα ορφανά, για τις χήρες και γενικότερα για τους πιο αδύναμους συνανθρώπους του.

Ολοκληρώνοντας, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως ευχήθηκε καταλλήλως, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, στον Ιερατικώς Προϊστάμενο π. Πέτρο Κηπουρό, στον Πρόεδρο της Ενορίας – Κοινότητας, στα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τις Κυρίες Φιλόπτωχο, και σε όλους όσους υπηρετούν την Ενορία – Κοινότητα Αγίου Νικολάου Καμπέρας. Επιπλέον, ενημέρωσε το εκκλησίασμα ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος θα τιμήσει την αυστραλιανή πρωτεύουσα με την εκεί παρουσία του την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου θα ιερουργήσει και οι ελληνορθόδοξοι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να συμπροσευχηθούν με τον Ποιμενάρχη τους, να λάβουν την ευλογία του και να ανταλλάξουν ευχές για τη μεγάλη εορτή της Εκκλησίας μας.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: